EEN KIJKJE ACHTER

DE SCHERMEN

 

 

VitaSon_167

VitaSon
Broodeerlijk!

Alle VitaSon varianten zijn vernieuwd en in lijn gebracht met de laatste wensen en eisen van de bakkers en consumenten en de laatste inzichten. De vertrouwde kenmerken van VitaSon zijn natuurlijk gehandhaafd. Waarom deze verandering? Wat zijn de overwegingen geweest?

 DOWNLOAD DE RECEPTEN

LEES VERDER


VITASON, EEN BEKEND BEGRIP

VitaSon werd gelanceerd in 1999, destijds als een 50% broodmix met zout. Ondertussen zijn er 14 varianten op de markt gebracht en staat VitaSon bij menig ambachtelijke bakker in het schap. VitaSon staat vooral bekend om de volle smaak, de makkelijke deegverwerking en de flexibiliteit in toepassing. Maar is VitaSon gereed voor de toekomst In een wereld waar alles steeds sneller verandert en de consument steeds meer wensen en eisen heeft, stelden wij ons deze vraag.

 

TRENDS EN EISEN

De wensen en eisen van consumenten veranderen. Consumenten maken bewuster een keuze als het gaat om voeding. Gezondheid en duurzaamheid zijn kernbegrippen in deze tijd. 'Goed voor mij' en 'goed voor de planeet'; dat is waar consumenten steeds meer hun keuze voor producten door laten bepalen. Maar wat betekenen deze begrippen als het gaat om brood? Door interviews met bakkers en enquêtes onder 400 consumenten is onderzocht wat onze klanten, en de klanten van onze klanten, nu echt belangrijk vinden. Smaak is voor veel consumenten het belangrijkste criterium. Daarnaast willen consumenten begrijpen welke ingrediënten er in brood zitten; e-nummervrij is niet het allerbelangrijkst, als het maar 'herkenbare' en 'eerlijke' ingrediënten zijn.


Criteria voor brood (per 100 gram) volgens de Schijf van Vijf:

- minimaal 4,5 g vezel

maximaal 8,5 g suiker

- maximaal 450 mg natrium

- maximaal 1,0 g verzadigd vet

- maximaal 0,1 g transvet

 

NIEUWE REGELGEVING

Het vertrouwen van consumenten over de samenstelling van onze voeding daalt. Dit geeft aanleiding tot steeds verdere aanscherping van de wet- en regelgeving. Zo is de jarenlange discussie over de declaratie van hulpstoffen nu tot een afronding gekomen: dit betekent dat hulpstoffen als vitamine C en cysteïne vermeld moeten worden op de ingrediëntenlijst van het eindproduct. Vanuit brancheorganisaties worden richtlijnen opgesteld om consumenten meer zekerheid te bieden.

VitaSon_41

Een kijkje achter de schermen bij de vernieuwde VitaSon broodmixen van Sonneveld. Voor broodeerlijke en overheerlijke variaties!

 
12/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...