Nieuws_307
Nieuws_308
Nieuws_309
Nieuws_310

Lees verderDuurzame FSC-verpakkingen

Vanaf 2019 werden de Sonneveld eindartikelen verpakt en geleverd in dozen vervaardigd uit FSC-karton. Deze keuze is gemaakt om de milieubelasting te reduceren. In 2020 gaan we een stap verder met het reduceren van onze impact. Vanaf eind juni worden de papieren zakken met kunststof inliner gefaseerd vervangen door FSC-papier. Of je een duurzamere zak bezit, kan je controleren aan het FSC-logo op de blokbodem. De zakken zijn volledig te recyclen door de papieren lagen en de kunststof inliner in gescheiden afvalstromen af te voeren.

Ontwikkeling industriële verpakkingen

Met de grote baalverpakkingen, die door industriële bakkerijen worden gebruikt, zijn grote stappen gemaakt in de foliedikte. De foliedikte voor de foliezakken is in acht jaar 44% dunner geworden, van 90 micrometer naar 50 micrometer. Daarnaast is de spijsverpakking baal van 25 kg met 12,5% teruggebracht, van 160 micrometer naar 140 micrometer. Beide verpakkingen zijn ook volledig te recyclen.

Nieuws_786

Testperiode nieuwe verpakkingen
Nieuwe verpakkingen worden eerst intensief getest op onze productielijn en binnen het logistieke traject. De kwaliteit moet geborgd blijven. De verpakkingen werden maandenlang in onze fabrieken gebruikt. Hierna werden ze nog een aantal maanden meegenomen op transport en opgeslagen in magazijnen.

 

Wist u dat er per minuut 36 voetbalvelden aan bos verdwijnt? Dit gebeurt vooral in tropische bossen in de Zuid-Amerikaanse Amazone, het Afrikaanse Congobekken en Zuidoost-Azië. Ontbossing zorgt op jaarbasis voor 15% van de wereldwijde CO2-uitstoot en speelt dus een grote rol in klimaatverandering. Daarnaast is 80% van alle dieren op de wereld afhankelijk van het bos, evenals miljoenen mensen die in het bos leven of werken.

Nieuws_787

VezelUp studie MLDS

Nederlanders eten te weinig vezels. Dat is ook weer bevestigd in een tussentijdse publicatie van de Maag Lever Darm Stichting en Wageningen University & Research. Vooral de zaterdag blijkt een aardige dip te hebben.

 

Brood bevat veel vezels. Daarom kunnen wij als branche de consumenten met volkoren producten ondersteunen om gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels (mannen 40 gram, vrouwen 30 gram) te komen. Help de consumenten met een weekend-dip met volkoren producten!

 

De definitieve resultaten van het onderzoek worden in de zomer van 2020 verwacht. Meer over het onderzoek is te lezen op www.mlds.nl

Nieuws_871

Nieuwe proeffabriek

Het afgelopen jaar is een nieuwe pilot plant geïnstalleerd om de huidige proeffabriek te vervangen. De nieuwe pilot plant bevat onder andere een nieuwe geschraapte warmtewisselaar en pinrotor. In de ‘minifabriek’ is het productieproces zeer nauwkeurig na te bootsen. De proeffabriek wordt ingezet om monsters te maken, problemen in productie na te bootsen, recepten te bepalen voor proefproducties en experimenten op te zetten. Op deze manier kunnen we jou als klant nog beter ondersteunen.


Nieuws_872
Trots op winnend Boulangerie Team tijdens International Bakery Cup 2020!

 

Tijdens de Sigep 2020 in Rimini, Italië heeft het Nederlands BoulangerieTeam de International Bakery Cup 2020 “Bread in the City” gewonnen. Niek van Waarde en Michel Schröder gingen de competitie aan tegen zeven internationale concurrenten onder leiding van Mike Onasse. Hans Som was aanwezig als nestor.

 

Pim van der Breggen, die ook aanwezig was in Rimini: “Ik spreek namens heel Sonneveld als ik zeg dat we natuurlijk heel erg trots zijn op Niek. Hij heeft er heel veel tijd in gestoken samen met Michel om de prestatie te leveren. De wedstrijd was erg spannend en het niveau was hoog. We zijn erg trots en natuurlijk blij met zo’n ambassadeur voor het bakkersvak.

 

Benieuwd naar het proces naar de wedstrijd? Houd dan onze kanalen in de gaten, want binnenkort krijg je een kijkje achter de schermen.

Lees het nieuws van Sonneveld over duurzame verpakkingen, de bijdrage van brood aan de vezelinname, de nieuwe proeffabriek en de International Bakery Cup 2020.

 
11/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...