Verleiding voor alle zintuigen!

Banketbakkerij Van der Sterre

Verleiding van alle zintuigen_855

Tijdens een wandeling door de Vriesestraat in het mooie Dordrecht is het onwaarschijnlijk dat je Banketbakkerij van der Sterre over het hoofd ziet. Zomers staat het terras buiten waar de lunchroombezoekers heerlijk vertoeven. De vitrine van de winkel is gevuld met kleurrijke patisserie en nodigt uit om naar binnen te gaan. Daar volgt een verleidelijk assortiment van banket, robuuste broden en chocolade. Inspiratie, verleiding en persoonlijkheid zijn belangrijke kernwoorden voor Chris & Marijn, eigenaren van Banketbakkerij van der Sterre.

LEES VERDER

Frisse wind
Frisse wind
KLAAR VOOR DE TOEKOMST

12 jaar geleden namen Chris & Marijn de Waard de banketbakkerij en lunchroom over van Marijn haar ouders. De twee werden op hun 13e tijdens de Mavoperiode verliefd op elkaar. Chris: “Vrij snel nadat we verkering kregen besloot ik mijn krantenwijk op te zeggen, want ik vond werken in de regen maar niks.” Hij kwam toen in de bakkerij bij Marijn helpen en ging op zijn 16e naar de bakkersschool om het vak te leren.

 

Chris & Marijn ondernemen graag op basis van intuïtie. Marijn: “In de afgelopen 12 jaar zijn al onze keuzes voor de bakkerij en lunchroom gebaseerd op waar we zélf in geloven. Het concept wat mijn ouders neer hadden gezet voor de lunchroom was gebaseerd op de Oostenrijkse Konditorei. Wij besloten dat uit te breiden met een lunchroom waar je naast patisserie ook kunt genieten van bijzonder eten. Zoals een uitgebreide high-tea of een lekker ontbijtje met huisgemaakte granola. Of een avocadosalade waar gasten een lekker wijntje bij kunnen bestellen. Dit past heel goed bij wie Chris en ik zijn.”

UITBREIDING VAN DE ONDERNEMING

“De kracht van onze banketbakkerij en lunchroom is dat we zoveel te bieden hebben. High tea, lunch, de bakkerij en onze patisserie”, vertelt Marijn. “We experimenteren graag en spelen in op trends die wij zien tijdens foodtours in het buitenland en bij collega’s. Zoals onze fotogenieke Freakshakes; fruitshakes versierd met kleurrijke zoetigheden. Jonge meiden bestellen bij ons in de lunchroom een Freakshake en maken daar foto’s van.” Waarop Chris aanvult: “Het is de kunst om niet als traditionele banketbakker te denken bij het maken van nieuwe producten. Wij laten de regels los, zien wat er in het buitenland gebeurt en spelen daarop in.” Het ondernemerspaar is vindingrijk op het gebied van productinnovatie. Chris; “Het fruit, de donuts en Macarons voor de Freakshakes hebben wij standaard liggen voor het gebak. Voor ons voldoende redenen om dit gewilde en fotogenieke product te maken en te serveren!”

 

Beiden zijn enthousiast en doen graag inspiratie op. “Tegelijkertijd inspireren wij ook graag anderen. Wij vinden die wisselwerking van geven en nemen geweldig. We nodigen vakgenoten bij ons uit en laten ze zien hoe wij het doen. Zo kunnen we het vak verder brengen.” Samen met medevakgenoten van het ‘Patisserie College’ en ‘Bakery Nexus’ ontdekken ze nieuwe trends in het vakgebied. Sonneveld zien Chris en Marijn als een prettige partij waarbij ze echt een connectie voelen met de mensen die er werken. “Binnen Sonneveld hebben wij waardevolle contacten. Zij maken echt tijd en energie vrij om ons te inspireren en te helpen waar nodig.” Verder laten Chris en Marijn zich graag inspireren door trends die ze voorbij zien komen via Instagram en het platform Food Inspiration.

Proef geniet beleef beeld 1
Proef, geniet, beleef!_773
Besteding per klant direct omhoog na verbouwing en restyling_687
VERLEIDING

“Wij vinden het fantastisch om de klant iedere keer weer te verrassen en te verleiden.” Met dat uitgangspunt kiezen Chris en Marijn niet altijd voor de meest voor de hand liggende of makkelijke optie. “Omdat onze patisserie tegelijk onze etalage is, vullen we die de hele dag door aan. Daarin moeten we slim zijn welke producten wanneer in de vitrine staan, omdat we zo min mogelijk gebak willen weggooien.” Naast de kleurrijke en oogstrelende producten, zijn ook de winkel en lunchroom smaakvol ingericht. In de lunchroom staan hippe witte marmeren tafels met velours banken. De authentieke lichtkoepel zorgt voor mooie lichtinval achterin de lunchroom die gezellig is afgemaakt met een hippe spiegelwand rechts en een groene bladerwand links. Deze mix maakt de banketbakkerij & lunchroom met fotogenieke producten een echte ‘Instagram Hotspot’ van Dordrecht.

 

 

‘Het is onmogelijk
om door de straat te
lopen en de letterlijk
‘smaakvol’ ingerichte
etalage niet
op te merken.’

Verleiding van alle zintuigen_858
PERSOONLIJKHEID

Zodra je de winkel binnenkomt vallen direct de grote foto’s aan de wand op. Waaronder die van Marijn, breed lachend met een ‘Appelmarijn’. Deze appelspecialiteit, gemaakt van bladerdeeg, is door haar ouders naar Marijn vernoemd toen ze werd geboren. Ditzelfde deden Chris en Marijn ook bij de geboorte van hun drie zoons. Voor hun zoon Samuel de ‘Chocolate Sam’, voor Boaz de ‘Framboaz’ en voor Christiaan de ‘Chrissie Carrot’. Deze lekkernijen staan dagelijks tussen het patisserie assortiment.

 

Persoonlijkheid is een belangrijke pijler voor Chris en Marijn. Om die reden hebben ze bewust gekozen voor één winkel. “We willen als ondernemerspaar een bepaalde energie uitstralen in de winkel. Dit moet een warme plek blijven waar mensen ons herkennen.” vertelt Marijn. Waarop Chris aanvult: “Wij zijn niet grootschalig en leveren niet aan supermarkten. Wil je een product van Van der Sterre? Dan moet je naar Dordt komen!”

ONLINE UITSTRALING

Het ondernemerspaar stelt niet alleen hoge eisen aan de uitstraling van de winkel en producten. “Mooie persoonlijke foto’s vertellen veel over wie wij zijn en wat we doen. Zo kunnen we onze klanten online al verleiden. Door onze website en webshop maken we zo helder mogelijk wat we aanbieden.” aldus Marijn. “Dit is werk van 12 jaar”, vertelt Chris. “Alles doen we in fases wanneer de tijd daar rijp voor is. In de afgelopen jaren hebben we budget geïnvesteerd in de verbouwing en vervolgens in ons interieur. Enkele maanden geleden zijn we ons nog meer gaan focussen op onze marketing. We doen alles stap voor stap.” Banketbakkerij van der Sterre heeft baat bij die keuze. Zo gebruiken ze social media voor online klantrelatie en -binding. Door leuke en persoonlijke content te plaatsen, werd Banketbakkerij van der Sterre snel gevonden door de jongere generatie. “De kunst is om die verleiding online ook in de praktijk goed uit te voeren. De totaalbeleving moet kloppen. Het taartje moet er net zo mooi uitzien als op de foto en je goedgevulde kop muntthee moet lekker vasthouden.” Aldus Marijn.

 

Online uitstraling Facebook - https://www.facebook.com/bakkerijsterre/

Online uitstraling Instagram - https://www.instagram.com/bakkerijvandersterre/

Verleiding van alle zintuigen_856
TOEKOMST

Chris & Marijn zullen hun klanten blijven verrassen met nieuwe producten. “Innoveren doen we altijd vanuit de intentie dat we erin geloven en het leuk vinden. We laten ons inspireren door de horeca voor gruwelijk lekkere producten. Zoals de combinatie van zout & karamel, of peper in een smoothie. “We zien wel wat in ijs” zegt Chris. “We zijn net terug van een reis naar de ijs & patisseriebeurs in Rimini. Een ijssalon met de bakkerij is volgens ons een prima combinatie.”

Tijdens een wandeling door de Vriesestraat in het mooie Dordrecht is het onwaarschijnlijk dat je banketbakkerij van der Sterre over het hoofd ziet. Zomers staat het terras buiten waar de lunchroombezoekers heerlijk vertoeven.

 
4/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...