Over smaak
valt te
twisten,
over
kwaliteit
niet!

Onze kwaliteitsmanager Maarten Boonstra vertelt u hoe wij met kwaliteit omgaan en neemt u mee in het proces dat vooraf gaat aan de keuze van leveranciers, in dit geval leveranciers van pompoenpitten uit China. Maarten vertelt u meer over hoe wij de kwaliteit van onze inkomende grondstoffen waarborgen en over welke afwegingen hij soms moet maken in het belang van onze klanten.

LEES HET INTERVIEW

FEITEN OVER POMPOENPITTEN

KWALITEIT STAAT VOOROP


Bij Sonneveld laten we op het gebied van kwaliteit niets aan het toeval over. Wij zorgen ervoor dat u altijd op onze producten kunt vertrouwen. Onze kwaliteitsafdeling toetst voortdurend onze (product)normen en bedrijfsprocessen en verzorgt audits, zodat onze producten aan de gestelde eisen voldoen. Hierin werken we samen met onze internationale collega’s.

Pompoenpitten Shine Skin
FEITEN Er zijn twee soorten pompoenpitten voor uw bakproducten: “Shine Skin” en “Grown Without Shell” (GWS). Dit zijn niet de pompoenpitten die we kennen uit de winkel. Shine Skin wordt gekweekt met een witte schil. De kern is lichtgroen van kleur en de schil kan machinaal worden gepeld. GWS wordt gekweekt zonder schil en heeft een donkergroene kleur. GWS is groter dan Shine Skin, heeft een hoger oliegehalte en een sterkere smaak. Daarom hebben wij bij Sonneveld de voorkeur gegeven aan GWS. De toeleveringsketen van pompoenpitten in China is erg lang, vooral vanuit Europees perspectief gezien. Ze worden van oudsher vanuit Tiajin of Dalian naar Europa verscheept. Voordat de pitten over de hele wereld gedistribueerd worden, hebben ze in China soms al wel 4000 km afgelegd.

Interview met Maarten Boonstra

Klik op onderstaande afbeelding om het interview te lezen en lees verder door op de pijlen ( en ) te klikken.

DAAROM STAAT KWALITEIT BIJ ONS VOOROP

 

Kunnen we niet minder geld besteden aan kwaliteitsgarantie en in plaats daarvan de prijzen van de grondstoffen verlagen? Nee, want als we dat deden, zouden we geen Sonneveld zijn. Dan zouden we een leverancier zijn die niet geïnteresseerd is in het succes van de bakkerijen. We willen een waardevolle partner voor de Nederlandse bakkerijen zijn. Daarom houden we vast aan een hoge kwaliteit en voedselveiligheid, zodat u als klant kunt profiteren van:

 

• Grondstoffen van hoge, uniforme kwaliteit, waar u op kunt vertrouwen.

• Een hoge leveringszekerheid, waarbij u op het juiste tijdstip de juiste hoeveelheden krijgt.

• De zekerheid dat de productie onder goede omstandigheden plaatsvindt.

 

We doen veel moeite om de leveranciers te vinden die het best in staat zijn om aan onze eisen te voldoen. Daarom is het belangrijk dat we hen bezoeken en grondig onderzoeken hoe ze hun hoge niveau garanderen. Het voordeel van een dergelijk bezoek is ook dat het eenvoudiger wordt om goede koopovereenkomsten te sluiten.

In dit interview in de HandSon vertelt Maarten Boonstra, kwaliteitsmanager bij Sonneveld, u meer over het waarborgen van kwaliteit, de bijbehorende afwegingen en leverancierskeuzes met als voorbeeld pompoenpitten.

 
12/14
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...