Lees verder10 jaar Puur voor de Bakker

Van mooie patisserieën in Kopenhagen tot een trendy foodhal in Bologna, al 10 jaar inspireren wij elkaar tijdens de diverse workshops en inspiratiereizen van Puur voor de Bakker.

 

Je bakkerij is je leven. En daar breng je graag verbeteringen in aan. Dus gaan we voor maximaal rendement en een solide toekomst. Deze kennis verkrijgen, delen en elkaar inspireren. Dat is waar het 'Puur voor de Bakker'-programma om draait! Nu, in 2019, kijken we terug op 10 mooie jaren en maken we ons klaar voor de toekomst.

 
Een nieuw decennium, een nieuw begin?

Om je ook in de komende jaren te blijven inspireren veranderen we de manier van punten sparen. Zodat elke bakker de gelegenheid heeft om mee te doen. Het programma voor 2020 wordt ook weer een feestje, houd www.puurvoordebakker.nl in de gaten voor nieuwe inspiratie!

 

Nieuws_526
Nieuws_699

Het superfood dat brood heet

Brood is belangrijk voor de inname van goede voedingsstoffen als vezel, eiwit, vitamine en mineralen. En het zal ook in de toekomst een belangrijke plaats innemen in een gezond voedingspatroon. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. ‘Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en schouders boven veel voedingsmiddelen uitsteekt’, aldus Weegels.

 

Dat brood zo bijzonder is, blijkt uit het artikel dat begin dit jaar verscheen in het wetenschappelijk tijdschrift ”Plant Foods for Human Nutrition”. In dit artikel keek men welke plantaardige voedingsmiddelen de beste bijdrage leveren aan de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen, zoals eiwitten, vezels, vitamines en mineralen. De onderzoeker keek naar koolhydraatrijk basisvoedsel, dat veel voorkomt in onze voeding (zie infographic). Voorbeelden zijn brood, pasta, aardappelen, peulvruchten, granen zoals tarwe, rogge en haver, maar ook pseudogranen als teff, quinoa en boekweit.

Nieuws_700
BENIEUWD NAAR ZIJN BEVINDINGEN?
LEES EEN SAMENVATTING VAN DEZE PUBLICATIE OP DE WEBSITE

Nieuws

 
11/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...