HOE ZIET JULLIE KLANTENKRING ERUIT?
Die is oprecht heel divers. We leveren net zo graag een bestelling van 3000 broodjes aan een bedrijf als drie petit fours in verschillende smaken aan een winkelklant.
IN WELKE GROEPEN ZOU JE VERDER WILLEN GROEIEN?
Ik heb niet echt een voorkeur. Jonge mensen zijn de toekomst en ze houden ons scherp. Tegelijk merk ik dat we automatisch groeien in een andere groep. We zitten in een regio waar vergrijzing is. Ouderen krijgen meer vrije tijd en gaan meer uitgeven. In de lunchrooms - een kopje koffie met wat lekkers erbij – zijn zij de sterkst groeiende doelgroep.
HOE STUUR JE HET WINKELTEAM AAN?
Per winkel hebben we een powergirl. Elke zes weken komen alle powergirls op de hoofdvestiging bij elkaar voor een drie uur durende bijeenkomst. De helft van de tijd geven Frans en ik input, over nieuwe producten, logistiek en eventuele veranderingen. De volgende anderhalf uur zijn de powergirls aan het woord, zij geven feedback vanuit hun oogpunt en we behandelen eventuele kritiek van klanten. Daarnaast gaan er wekelijks meerdere nieuwsbrieven naar de winkels.
WELKE VERANDERINGEN ZOU JE IN DE WINKELS WILLEN DOEN?
We veranderen eigenlijk voortdurend. Er zijn zoveel manieren om het aankoopgedrag te beïnvloeden, daar moet je altijd mee bezig zijn. Om de vier weken bezoekt een mysterieshopper onze winkels, die huren we zelf in. Ook daar leren we constant van, waarop we weer dingen aanpassen.
WAT VIND JE HET LEUKSTE AAN JE WERK?
Mijn normale werkdagen zijn tot de nok toe gevuld met afspraken, organisatieklussen en het beantwoorden van mail. Maar op dagen als Paaszaterdag, Pinksterzaterdag en vlak voor Kerst sta ik achter de toonbank en Frans in de bakkerij. Dan doen we weer waar we samen ooit mee begonnen zijn. ’s Avonds kijken we elkaar tevreden aan: we hebben het weer gedaan met z’n allen!