Koosjer en halal worden vaak samen genoemd. Ze hebben een aantal punten met elkaar gemeen. Koosjer voedsel is voedsel dat binnen het jodendom als rein wordt beschouwd. Halal voedsel is voedsel dat binnen de islam als rein wordt beschouwd. Doordat de regels met betrekking tot koosjer voedsel strenger zijn, is het voor moslims toegestaan om koosjer voedsel te eten.
Koosjer brood houdt in dat het brood en de ingrediënten die bij de bereiding gebruikt zijn, goedgekeurd zijn voor consumptie door Joodse consumenten. Het Jodendom kent bepaalde voorschriften op het terrein van voeding. De bekendste daarvan zijn: Geen melk- en vleesproducten in één voedingsmiddel, gerecht of maaltijd. Het verbod op het eten van bepaalde dieren, of al hetgeen afkomstig is van die diersoorten. In de praktijk betekent dit onder meer dat grondstoffen voor een voedingsmiddel worden beoordeeld en gecertificeerd en uiteraard het voedingsmiddel zelf ook. Bij koosjer brood zijn er alleen ingrediënten van toegestane dieren gebruikt (die volgens de Joodse voorschriften geslacht zijn). Tevens dient het brood bereid te worden volgens de geschriften van de Thora, de Joodse wet.
Halal eten is verplicht voor elke moslim. Deze verplichting komt ook expliciet naar voren in de Koran, het heilige boek van de moslims. Een moslim mag alleen het vlees van een rein en ritueel geslacht dier nuttigen. Halal brood is vrij van dierlijke ingrediënten, tenzij van halal geslachte dieren.
Bedenk dat de halal voedingsmarkt goed is voor bijna 17% van de totale wereldwijde voedingsmarkt. De verwachting is dat dit percentage stijgt. Interessant is dat ook niet-moslims steeds meer halal voeding willen consumeren. Dat biedt kansen voor bakkerijen. Sonneveld biedt grondstoffen aan die zowel koosjer als halal zijn en ze beschikt over de benodigde certificaten.