nieuws_45

HISTORIE SONNEVELD

Voor de mensen die het leuk vinden om te lezen hoe het allemaal begonnen is bij Sonneveld hierbij een korte terugblik.

Lees verderEBIC:

10 jaar innovatie

Dit jaar bestaat het European Bakery Innovation Centre (EBIC) tien jaar.

 

Lees verderHISTORIE SONNEVELD

In 1956 werd Sonneveld opgericht door de heren Engel Jan Sonneveld en zijn zoon Cees. Destijds voerden de meeste aanbieders in de markt een groot assortiment bakkerijgrondstoffen, maar Sonneveld koos bewust voor een specialisatie in lossing en broodverbetermiddelen. Achteraf een goede keuze, want met deze producten is Sonneveld groot geworden.

nieuws_46 - logo 60 jaar

Het assortiment bakkerijgrondstoffen wordt gaandeweg uitgebreid met poedervormige broodverbetermiddelen. De constante drang om te innoveren leidt in 1998 tot de introductie van vloeibare broodverbetermiddelen voor het industriële segment. In 2002 ontwikkelt Sonneveld Proson, een broodverbetermiddel in blokvorm (van 1 kg) waardoor de bakker niet langer zijn weegschaal hoeft te gebruiken. De voordelen van pasta en poeder zijn gecombineerd in één product. 

Geert Sonneveld werd in 1983 directeur en tot zijn pensioen in 2008 blijft Geert aan het roer staan. Geert wordt opgevolgd door Cees Hack die tot 2015 het bedrijf aanstuurt. Vanaf 2015 is Peter Verhagen de directeur van Sonneveld. Sinds 2010 is Sonneveld onderdeel van het Noorse Orkla Food Ingrediënts (OFI). OFI bestaat uit negen bedrijven, allen werkzaam in de voedingsmiddelenindustrie. Via onze zusterbedrijven hebben wij toegang tot nieuwe markten, brede kennis en een groot assortiment voor onze sector. 

Sonneveld en bedrijven uit de OFI groep, zoals Odense Marcipan, Credin, Dragsbæk, Idun en Kåkå, vormen een sterke combinatie met optimale mogelijkheden om kennis en technologieën te delen.
OFI behoort op het gebied van bakkerijgrondstoffen tot de grootste spelers in Europa met dochterondernemingen in 17 Europese landen. OFI is onderdeel van de Orkla Group, een van de grootste beursgenoteerde bedrijven in Noorwegen.


EBIC: 10 jaar innovatie 

Dit jaar bestaat het European Bakery Innovation Centre (EBIC) tien jaar. Dit open innovatiecentrum is bestemd voor spelers in de Europese bakkerijketens: grondstofleveranciers, bakkerijapparatuur producenten, bakkerijen, supermarktketens, food service, bakkerijgrondstoffen producenten en Europese overheden. EBIC dient als platform voor productontwikkeling en onderzoek, biedt mogelijkheden voor trainingen, demonstraties en consumentenonderzoeken. Indien gewenst volledig op maat gemaakt.


Sonneveld nieuws_58

Bekijk de EBIC VR Tour


Bezoek de EBIC website

Sonneveld nieuws

 
10/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...