Alles wat je altijd al wilde weten over:

Gestoomde granen!


Genieten…maar dan wel verantwoord!

Pure producten, goede voedingsstoffen. Onderwerpen waar
veel over wordt gesproken.  Niet alleen in Nederland,  maar
ook internationaal.  Er zijn tal van food bloggers actief
die leuke eetgelegenheden beschrijven, maar ook
de lekkerste, en tegenwoordig vooral ook gezonde
recepten laten zien. We zien hier opvallend vaak
diverse oergranen en ‘onbewerkte producten’
in terugkomen.

 

 

 

Lees verder


In de Top 10 key trends in Food, Nutrition & Health 2015 noemt men al de trend ‘the steady rise of good grains’. Door de recent gepubliceerde ‘Schijf van vijf’ van het  Voedingscentrum (NL) staan hele granen en volkorenproducten volop in de belangstelling en wordt het belang van deze voedingsstoffen opnieuw benadrukt. Gestoomde granen passen uitstekend in deze trend en worden ook specifiek benoemd in de trendonderzoeken. Bij het stomen van granen en pitten wordt de hele graankorrel of pit gebruikt en behoudt het door het minimale proces zijn vorm én bovenal alle goede eigenschappen.


Een kijkje in het proces van de nieuwe Sonextra producten

Granen, zaden, pitten, bakkerszout en water worden gestoomd. Door de hoge temperatuur tijdens het stomen worden de granen zacht en tegelijkertijd verstijfseld het zetmeel. Door dit proces zijn additieven of andere kunstmatige toevoegingen overbodig en heeft het product ook een korte en duidelijke declaratie: gestoomde granen/zaden/pitten en 0,5% bakkerszout.

 

 

Nog meer positieve eigenschappen!

Het voordeel van gestoomde granen, zaden en pitten is dat ze in het gebakken eindproduct geen water meer onttrekken aan de kruim, waardoor het product langer mals blijft. Doordat de granen, zaden en pitten zacht zijn in de kruim beïnvloeden zij de eeteigenschappen positief.

 

 

 

 

 

 

 

Het complete assortiment Sonextra Gestoomde Granen en Pitten bestaat uit drie producten gestoomde hele korrels: Sonextra Gestoomde Spelt, Rogge en Triplet

 

Meer informatie over het assortiment Sonextra Gestoomde Granen en Pitten en de bijbehorende recepten vindt u op de Sonneveld website >

Bakkersweetjes - gestoomde rogge

Bakkersweetjes

 
8/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...