Puur voor de bakker

Inspiratiereis naar Luxemburg!

Puur voor de bakker  - logo puur voor de bakker
Puur voor de bakker_38

Lees verder


Samen naar Luxemburg. Inspiratie opdoen & genieten. Maandagavond 18 april was dat letterlijk het geval tijdens een culinair hoogstandje in restaurant Maho. Hier maakte een gemixt en nieuwsgierig bakkersgezelschap, afkomstig uit diverse regio’s in Nederland, kennis met elkaar. Dinsdagochtend bezochten we Panelux. Voor een exclusieve rondleiding door deze grote bakkerij met een breed assortiment van halffabrikaten brood. Na dit bezoek werd onze dorst gelest bij Tour de Vins Moselle, waar we uitleg kregen over de bereiding van de bijzondere wijnsoorten uit de streek. Aansluitend werd de Patisserie Schumacher bezocht, een in 1934 opgericht familiebedrijf. 

 

“Een mooie reis met inspirerende bezoeken bij bakkers & patissiers!”
Albert Steehouder – Echte Bakker Steehouder – Vianen

 

Vol trots en passie vertelde de in bakkersbuis geklede eigenaar waarom zij werken met bepaalde ingrediënten en op welke wijze zij zich onderscheiden. Een mooi bedrijf met 140 medewerkers, 14 filialen en een restaurant bij de productielocatie. In de middag leidde een lokale stadsgids ons door het historische gedeelte van de stad Luxemburg. Woensdag bezochten we de Firma Hein, familiebedrijf sinds 1882 en marktleider in de Benelux op het gebied van ovenbouw.

 

“Top inspiratie bij Oberweis in Luxemburg”
Jaap en Aukje – Echte Bakker van der Veer – Barneveld

 

Van de eigenaar Ferdinant Hein hoorden we alles over het productieproces en de bedrijfsfilosofie. Vervolgens een bezoek aan Haus Oberweis. Twee broers die als tweede generatie samen het bedrijf runnen. Oberweis is Hofleverancier van het Groothertogdom Luxemburg. Een bedrijf waar creativiteit van de Franse & Duitse cultuur van perfectie tot in detail met elkaar gecombineerd wordt. Nog nagenietend van de gastronomische ervaringen en met een tas vol unieke producten gingen wij voldaan huiswaarts. Wie had gedacht dat dat kleine Luxemburg zo bijzonder zou zijn! De brood- en banketbakkers voelden zich soms als een kind in de snoepwinkel.

Puur voor de bakker - luxemburg -  groep

Sonneveld gelooft in de kracht van inspiratie en kennisoverdracht. Vandaar: “Puur voor de Bakker”, een programma dat tot doel heeft kennis actief te delen met de bakker als ondernemer.


Deelnemen aan dit inspirerende “Puur voor de bakker” programma? Neem dan contact op met uw Sonneveld vertegenwoordiger of kijk op www.puurvoordebakker.nl

Puur voor de bakker_39
Puur voor de bakker_40

Foto impressie Luxemburg

Puur voor de bakker

 
11/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...