In de bakkerij met...

Marc Oonk van Bakkerij OONK

Lees verder

In de bakkerij met_18

  

Bakkerij OONK in Enschede werd in 1938 opgericht door de opa van Marc. Zijn twee zoons werden broodbakker en banketbakker waaruit twee bedrijven voortkwamen. Uiteindelijk nam ik Bakkerij OONK op 21-jarige leeftijd over van mijn vader. Inmiddels zijn we uitgegroeid van eenmanszaak naar een bedrijf met vier filialen en 90 man personeel. Bakkerij OONK focust zich op vriendelijkheid, kwaliteit, versheid en pure producten.  

 

WAAR ZIJN JULLIE TROTS OP?

Natuurlijk zijn we heel trots op onze mensen. Wat betreft onze producten zijn we trots op ons Molenbrood en ons Twents assortiment (dit is een eigen ontwikkeld brood en wordt onderhouden door Sonneveld). Van de bonbons tot de saucijs speciaal; we maken ál onze producten zelf.  

 

WELKE UITDAGINGEN HEBBEN JULLIE?

We willen onze mensen lichamelijk minder belasten. Het leuke in ons bedrijf is dat de jongens die tegelijk met mij begonnen zijn hier nog steeds werken. Ik zoek naar middelen zodat zij hun werk makkelijker kunnen doen. Zoals een spuitmachine, werken op de juiste hoogte en tafels op wieltjes. Simpele aanpassingen om hen fysiek in hun werk te ontlasten.  

 

HOE BEGON JE SAMENWERKING MET SONNEVELD?

Baktechnisch adviseur Herald Vugs van Sonneveld heb ik bij de Meestertitel ontmoet, ik jureerde daar voor patisserie. We hadden direct een klik. Wat ik van Sonneveld heel tof vind is dat het een jong en dynamisch bedrijf is. Ze zijn altijd op zoek naar het beste en gaan in dialoog met de klant. Ze zijn betrokken en stellen ons de juiste vragen, zodat wij beter worden. Daarom koos ik ervoor begeleiding van Sonneveld in te schakelen. Zo kwam Herald onze bakkers begeleiden vanuit zijn neutrale positie. Hij behandelde onze mensen als vakmannen. Samen met ons personeel bekeek hij het proces en stuurde hij bij waar nodig. Hij heeft de gave om hele kleine knopjes bij te draaien; zoals de temperaturen van het deeg, de kneedprocessen en rijstijd in de bollenkast.  

 

HOE HEBBEN JULLIE DIT AANGEPAKT?

Door verloop van personeel in 2018 kregen we drie nieuwe bakkers. Zij kwamen uit bakkerijen waar ze anders brood bakten; met weinig vaktechniek. Wij doen alles vanuit de basis met hoogwaardige grondstoffen. Hierbij is goede vaktechniek, zoals goed kneden en mengen, heel belangrijk. Ook maken wij geen gebruik van mixen. Herald ging terug naar de basis en heeft deze jongens vaktechnisch leren bakken.  

 

HOE ZIET DE TOEKOMST ERUIT?

Tijdens een reis in Zweden realiseerde ik mij dat ik zielsgelukkig word van het vak, de mensen en zelfs de stress. Daarom besloot ik de zaak te verbouwen; met lunchroom en ijssalon. Ik blijf mij focussen op het blij maken van zowel mijn klanten als het personeel. Samen maken we dagelijks mooie producten. Dat is onze belangrijkste drijfveer. Onze zoon gaat de bakkerij opleiding doen. Samen met ons personeel heb ik besloten dat we het bedrijf zo willen inrichten dat het ook goed draait zonder mij. Zo kunnen we het werk van 90 man waarborgen en zijn we toekomstbestendig. Ik zie de toekomst rooskleurig in. De consument wil steeds meer gezonde en eerlijke producten. Ze willen weten waar het vandaan gehaald wordt. Daar zijn wij heel open over. We doen zoveel mogelijk ons best dit verhaal over te brengen in de winkel, op de website en tijdens open dagen. Het is voor ons heel vanzelfsprekend dat we echt ambachtelijk werken.  

 

WAT ZIJN KANSEN WAARIN SONNEVELD VAN MEERWAARDE IS?

Wat ik te weinig doe, is storytelling. Hoe kan ik onze bakkers laten vertellen dat wij puur en eerlijk werken? En dat we een dynamisch familiebedrijf zijn. Sonneveld heeft van oudsher een sterke propositie als familiebedrijf. Ik wil dat onze klanten hetzelfde denken over ons bedrijf zoals ik over Sonneveld denk.

In de bakkerij met ... Marc Oonk_1055

SONNEVELD BUSINESSBOOST PROGRAMMA

MET DE DIENSTEN PRODUCTBEOORDELING EN PROCESOPTIMALISATIE ONDERSTEUNEN WE ONZE KLANT EN HUN MEDEWERKERS OM OP VAKTECHNISCH GEBIED VERDER TE ONTWIKKELEN. KIJK VOOR DE MOGELIJKHEDEN OP NL.SONNEVELD.COM/KENNIS


In de bakkerij met ... Marc Oonk

 
9/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...