Het probleem van de nacht

Foto nachtwerk
Het probleem van de nacht_1033

De donkere nacht, van oudsher het werkterrein van de traditionele bakker. Slapen kan overdag, in de nacht wordt gewerkt. Daar is de jongere generatie bakkers echter minder voor ‘in’. Nachtwerken is in hun beleving verleden tijd. Het heeft een negatieve invloed op hun sociale leven en soms ook op hun gezondheid. Dat maakt het moeilijk om deze werknemers te enthousiasmeren en te blijven binden aan je bedrijf. Procesonderbreking biedt hierin ondersteuning en een oplossing. Sturen op het proces is al jaren een belangrijk onderwerp in de bakkerijbranche. Welke toepassing sluit het beste aan en brengt jou de meeste voordelen?

LEES VERDER

WERKEN IN DE NACHT

Voorheen was het geen probleem voor de bakkers. Het vroege opstaan en het nachtwerken is nu eenmaal onderdeel van het ambacht. Deeg draaien, opmaken en broden bakken om daarna mooie producten in de winkel te leggen en de eerste klanten van hun dagelijks brood te voorzien. Nachtwerken is echter een horde voor de nieuwe generatie bakkers. Zij willen een sociaal leven naast hun baan. Deze twee zijn lastiger te combineren als bakker, waardoor een gedeelte stopt met werken als bakker. Daarnaast blijkt ’s nachts werken ook minder goed voor de gezondheid. Steeds meer jongeren die nu van de bakkerijopleiding komen hebben nadrukkelijk de wens om minder in de nacht te moeten werken. Goede, gemotiveerde bakkers vinden is niet de enige uitdaging waar we mee te maken hebben in de branche. Nachtelijke uren kosten ook meer dan de uren overdag. Door efficiënter te werken zorg je direct voor een betere marge op je producten.

 

DE OPLOSSING: PROCESONDERBREKING EN GESCHIKTE GRONDSTOFFEN!

Gelukkig bestaan er tegenwoordig mogelijkheden om nachtwerken minder leidend in het ambacht te laten zijn. Met procesonderbrekingen, geschikte broodmixen en broodverbetermiddelen is het steeds gemakkelijker om de beschikbare tijd anders in te delen en niet meer verplicht het standaard bereidingsproces te volgen. Hoe mooi zou het zijn als je het productieproces effectiever kunt inrichten? Met een oplossing waardoor je je personeel duurzaam kunt inzetten, je productieproces flexibeler wordt en je het werk aantrekkelijker maakt voor de nieuwe generatie bakkers. En ook nog eens de smaak van het brood en de malsheid verbetert? Herald Vugs, één van onze baktechnische adviseurs, heeft het afgelopen jaar hard gewerkt aan een nieuwe techniek waarmee je het narijsproces kunt verlengen. Deze oplossing heeft ProSon Cool. Hiermee maak je je planning, processen en duurzame inzet van personeel een stuk flexibeler.

Het probleem van de nacht_1032

PROSON COOL. VOOR UITGESLAPEN BAKKERS…

ProSon Cool ondersteunt de ontwikkeling van een veel langere en gelijkmatige narijstijd. ProSon Cool is een hoogwaardig en eenvoudig te doseren broodverbetermiddel dat uitermate geschikt is voor de bereiding van je ambachtelijke grootbrood met een uitgesteld proces. Je hebt minder gist nodig waardoor de gisttijd vertraagt. Hiermee verleng je de narijs van 75-90 minuten tot wel 16-18 uur. En dat biedt jouw bakkerij, zeker met meerdere vestigingen, vele voordelen. ProSon Cool is ook gebruiken in combinatie met mixen waar geen broodverbetermiddel in zit (premixen), waardoor je dit voor veel broden in jouw assortiment toe te passen is.

ONTDEK PROSON COOL


HULP BIJ PROCESONDERBREKING EN HET BEPERKEN VAN NACHTWERK

Wij ondersteunen bakkers om procesonderbrekingsmethodes toe te passen en eventueel ook nachtwerken tot een minimum te beperken. Onze baktechnisch adviseurs denken graag met je mee om een -vaak klantspecifieke- oplossing te realiseren voor procesonderbrekingen in het bereidingsproces. Dit kan variëren van product- en grondstof­fenadvies tot advies met betrekking tot proces en systemen. Hulp nodig van onze specialisten? Laat je gegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op!

JA, IK WIL ADVIES VAN EEN SPECIALIST

Het probleem van de nacht_1034

“Nu hebben we minder nachturen en meer flexibiliteit door het proces met ProSon Cool.”

HERBERT KOOPMANS, BAKKERIJ KOOPMANS   

BAKKERIJ KOOPMANS ENTHOUSIAST OVER DE INNOVATIEVE TECHNIEK VAN PROSON COOL

Bakkerij Koopmans is al 200 jaar lokaal een begrip en niet voor niets erkend als hofleverancier vanwege de hoge kwaliteit brood, banket en chocolade die ze leveren. Bakkerij Koopmans is altijd geïnteresseerd in vernieuwingen binnen de branche. Herbert: ‘Inmiddels draaien we een paar maanden met ProSon Cool en we zien dat het werkt voor ons. Ik ben blij dat we dit traject zijn gestart en ik zou het collega-bakkers zeker aanraden!’

LEES DE BLOG VAN HERBERT

Het probleem van de nacht_1031

Het probleem van de nacht

 
4/13
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...