In de
bakkerij
met...

Henk Breimer

Ruim 200 jaar geleden, in 1804, begon de familie Breimer met het bakken van brood. Het vakmanschap werd doorgegeven van vader op zoon, van Hendrik op Jan, van Jan op Hendrik II en ga zo maar door. Zo ontstond het familiebedrijf, dat al negen generaties sterk staat! Zelfs de volgende generatie staat al te poppelen om aan de slag te gaan!

Lees het interview

In de bakkerij met_18
Wie bakt waar?_19 COPY


Henk Breimer stond al toen hij een jaar of vijf oud was in de bakkerij. Zijn avontuur binnen de bakkerij begon met het bakken van koekjes. Later mocht Henk de broodjes inpakken en ook in de schoolvakanties meedraaien. Zo is langzaam de passie voor de bakkerij ontwikkeld bij Henk. Ook de samenwerking met Sonneveld zat er al vroeg in. Zo kan Henk zich vanuit zijn vroege jeugd nog de zakken grondstoffen van Sonneveld in de bakkerij herinneren. En ook de workshop van Sonneveld en Koopmansmeel is hem zeker bijgebleven. Ongeveer 25 jaar geleden stapten Henk en Jan in het bedrijf van hun vader en later ook de zussen Jetty en Hammy.

 

HENK DE ONDERNEMER
Tijdens het gesprek is al snel duidelijk dat Henk een echte ondernemer is! Henk is in 2004 zijn bedrijf gaan uitbreiden en wist het om te toveren in een gezellige lunchzaak. Het idee kwam oorspronkelijk uit Duitsland en was meteen een succes in Joure. Broodjes, koffie gebakjes, chocolade en ga zo maar door. Het is de ideale ontmoetingsplaats voor het ontbijt én de lunch! Henk is niet bang voor een uitdaging en zal ook altijd zoeken naar manieren om zijn commerciële en ondernemende karakter verder uit te dagen.

 

WAT HEB JE VOOR HET KOMEND SEIZOEN IN PETTO?
‘Wij waren erg tevreden met de najaarsproducten van Sonneveld en willen er een frisse variant van creëren voor de komende maanden. Dit voorjaar ga ik zeker aan de slag met de Credi Multicake en de Credi Fond Neutral voor een frisse draai aan het bovenste laagje van de cake. Ik wil de carrot cake introduceren met, natuurlijk wortel, noten en roomkaas. Als het goed loopt, zal het worden opgenomen in het assortiment.’

 

WAT IS JULLIE SPECIALITEIT?
‘De Friese Duimpjes! Dat zijn onze anijszaadkoekjes met kruiden. De Duitsers zijn er gek op! En natuurlijk de Breimer slof. Dat zijn sloffen waarin kruidencake, noten en nog wat geheime ingrediënten zijn verwerkt. De Breimer slof is erg populair, maar ook onze Friese suikerbroodjes en de Oranjekoek. In 2017 hebben wij deelgenomen aan de Oranjekoekwedstrijd en hebben een eervolle plaats gekregen tussen de rest van de deelnemende bakkers! Ik moet ook zeggen dat er bijna geen klant is die weggaat zonder een krokant broodje. Veel klanten denken ook aan onze krokante broodjes als ze aan Breimer denken.

 

WAT IS JULLIE AMBITIE?
Henk: ‘Wij streven altijd naar ‘de perfecte kwaliteit’ voor de klant. De klant staat centraal en moet tevreden zijn. Verder vinden wij dat de perfecte kwaliteit niet alleen over het product gaat. Hierbij speelt sfeer ook een belangrijke rol. Wij luisteren naar de behoeften van de klant, maar laten de klant ook nieuwe producten proeven en keuren. We nemen onze klanten serieus, ook als er een klacht is, wordt er gelijk actie ondernomen. Ook probeer ik de ontwikkelingen in de markt bij te houden om ‘bedrijfsblindheid’ te voorkomen. Af en toe probeer ik een dagje vrij te nemen en ga ik een kijkje nemen bij andere bedrijven. Zo leer ik veel van collega bakkers, maar ook van andere bedrijven in de food branche. Verder heb ik tijdens de Puur voor de Bakker reizen veel inspiratie opgedaan, want dat is altijd erg leuk en leerzaam!

 

WAAR STOOR JE JE AAN IN DE BRANCHE?
‘In het algemeen zijn er geen irritaties, maar dat ligt meer aan mijzelf, denk ik. Ik heb een instelling waarbij ik altijd uit ga van een oplossing. Als er een probleem is, is er een oplossing! Als ik echt iets moet noemen, zou ik zeggen allergenen en E-nummers. Dat is wel veel vaker een ‘dingetje’. Daar zijn steeds vaker vragen over. En nog een klein irritatie puntje is bijvoorbeeld de ‘actie’ broodjes van de Lidl. De Lidl verkoopt zes broodjes voor een euro. Hierbij ligt de focus op de prijs en niet de kwaliteit. Hier kan ik mij wel eens aan ergeren, maar ik voel me zeker niet bedreigd.

 

WAAROM BEN JE KLANT BIJ SONNEVELD?
‘Sonneveld heeft altijd goede vertegenwoordigers, goede producten met een prima prijs-/kwaliteitverhouding. Ook is het een erg klantvriendelijk bedrijf, waar je altijd netjes te woord wordt gestaan. Wat ook fijn is aan Sonneveld is dat er een stabiel team mensen werkt die een goede service levert en bij een te kort aan producten wordt het altijd netjes opgelost. Zo krijg je ook een binding met de binnendienst. Ik spreek Jantiene bijvoorbeeld al jaren!’

 

TIPS AAN COLLEGA’S?
‘Ik zou zeggen ‘kijk ook eens bij de andere collega’s’. Zelf heb ik niet heel erg veel tijd, maar ik probeer er wel tijd voor te maken en zou dat ook veel vaker moeten doen. We moeten niet bang zijn om dingen te proberen. Zo heb ik een keer geprobeerd om soep te verkopen tijdens de lunchuren. Dit was geen groot succes, maar dat betekende ook niet dat ik gelijk teleurgesteld was. Ik ging gelijk weer verder zoeken naar andere mogelijkheden.’

In de bakkerij met Hans Breimer

In de HandSon leest u het exclusieve interview 'In de bakkerij met', dit keer met Henk Breimer! Ruim 200 jaar geleden, in 1804, begon de familie Breimer al met het bakken van brood.

 
7/15
Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...